AANVULLENDE PRODUCTEN

Alument kan ook aanvullende producten aan u leveren:

 

Screens

Heeft u weinig ruimte voor zonwering of houdt u van een strakke gevel? Dan zijn screens wellicht een mooie en effectieve keuze voor u! Een screen werkt dichtbij en parallel aan het raam, dus er is altijd plek voor.

De screens die Alument levert en monteert hebben de volgende voordelen:

  • Ze zijn zon- en warmtebestendig; ze filteren maar liefst tot 98% van de uv-straling.
  • Ze zijn door de gebruikte zip-technologie, afhankelijk van de grootte, windstabiel tot 120 km/h.
  • U kunt kiezen voor een oppervlakte tot 18 m2.
  • Screens belemmeren de inkijk naar binnen, maar u behoudt uw zicht naar buiten.
  • Voor de screenbak en geleiders kunt u kiezen uit alle ral-(poeder)kleuren.

We bieden een ruime collectie screendoeken aan. Mogelijk in 10%, 5%, 1% lichtdoorlatend en zelfs verduisterende doek.

 

Onze leverancier voor screens is Roma.

 

Rolluiken

Een echt multifunctioneel product is een rolluik! Ze worden niet alleen gebruikt voor beveiliging van uw woning en isolatie tegen kou, maar ook voor zonwering.

Rolluiken zijn in te delen in twee soorten, namelijk voorzetrolluiken en inbouwrolluiken. De eerstgenoemde soort wordt door middel van een zichtbare kast aan de gevel gemonteerd, terwijl de inbouwrolluiken in de gevel worden verwerkt, waardoor er geen behuizing van het rolluik zichtbaar is. Voorzetrolluiken zijn het meest geschikt voor een goede isolatie, omdat hiervoor geen onderbreking nodig is in de spouwmuur. Maar ook het gebruik van een inbouwrolluik biedt altijd nog minimaal twee keer zo goede isolatie als de beste beglazing.

 

 

Wij werken met de rolluiken van Roma

ROMA biedt totaaloplossingen voor al uw zonweringsproblemen, dus ook rolluiken! Wij hebben de belangrijkste specificaties van ROMA-rolluiken voor u op een rijtje gezet:

  • Bij ROMA kunt u ook terecht voor extra grote rolluiken. Eén van de standaard lamellen gaat al tot vier meter breed.
  • Alle opbouwrolluiken van ROMA produceren 30% minder motorgeluid dan een rolluik van een ander merk met dezelfde motor. Dit komt door de geluidsarme ophanging van de motor.
  • Nog een voordeel van deze ophanging is dat de motor onzichtbaar wordt bevestigd aan de zijkap van het rolluik. Door de dikwandige, geëxtrudeerde kasten ontstaat er geen geluidsoverlast bij regen, maar wordt het geluid juist gedempt.
  • Standaard ROMA-rolluiken worden uitgevoerd met een design-onderlijst. Deze onderlijst sluit de pantseruitloop aan de onderzijde van de kast nagenoeg volledig af, waardoor het rolluik in opgetrokken toestand veel minder snel vuil wordt.

Er kan gekozen worden uit vijf verschillende lameltypen. Deze rolluiklamellen hebben een dekhoogte van 34, 37, 44, 52 of 55 mm.

 

Buiten jaloezieën

Een prachtig alternatief voor rolluiken of screens zijn buitenjaloezieën! De horizontale, aluminium lamellen filteren het licht zo dat privacy altijd gewaarborgd blijft, maar er wel daglicht naar binnenvalt. Zo worden de harde zonnestralen gereflecteerd en kunt u ongestoord naar uw tv of beeldscherm kijken, terwijl de ruimte niet volledig is verduisterd. Ook hebben de lamellen een isolerende werking, dus fijn in de zomer om warmte buiten te houden en fijn in de winter om de warmte binnen te houden. En uiteraard brengen ze de gevel van uw woning ontzettend veel sfeer.

 

 

Wij werken met de jaloezieën van Roma

De aluminium buitenjaloezieën van Roma zijn er in onvoorstelbaar veel mogelijkheden! U kunt kiezen tussen negen verschillende lamelsoorten.

De DBL-lamel (ook wel ’S-lamel’ genoemd) is er bijvoorbeeld één van. Deze gegolfde lamel zorgt ervoor dat het licht gelijkmatig verspreid wordt in de ruimte. Hierdoor is weinig extra kunstlicht nodig.

Is de DBL-lamel niet helemaal wat u zoekt qua vormgeving, dan hebben we in dezelfde prijsklasse de strakke ZL81-lamel. De brede lamel van 81 mm heeft een compacte opstapeling wat resulteert in een kleinere stapelhoogte (kleinere kast). De geleidernokken aan beide zijden houden de lamel stevig vast tussen de geleiders en maken het systeem degelijk. Voor iedereen een juiste vormgeving beschikbaar!

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van buitenjaloezieën is de CDL-lamel. Deze lamel is uniek, omdat het systeem 100 % zichtdicht is. Dit was tot voor kort alleen mogelijk met een bijna onbetaalbaar systeem. Het CDL-systeem kent een meerprijs van 10% en heeft ook nog een optilbeveiliging. Hiermee komt deze jaloezie erg dichtbij een rolluik.

Een aantal van onze lamellen zijn standaard verkrijgbaar in de kleuren ral 9005 (zwart) en ral 7039 (‘quarzgrau’). De CDL-lamel is verkrijgbaar in drie geborstelde uitvoeringen.

 

​Volglazen schuif- en vouwwanden

Met de schuif- of schuifvouwwanden van SUNFLEX kunt u nog langer genieten van uw terras! Want in een volledig beglaasde overkapping bent u altijd beschermd tegen weer en wind. En als het mooi weer is, dan kan de beglazing volledig worden geopend, zodat u heerlijk in de zon kunt zitten.

 

Lichtstraten / lamellendaken

Lichtstraten

Al zou u ze alleen toevoegen voor de looks, wij snappen het helemaal! Lichtstraten en lamellendaken zien er prachtig uit, maar zorgen ook voor een maximale toetreding van natuurlijk daglicht. Een echte verbetering van uw wooncomfort dus. En dit gaat gelukkig niet ten koste van uw isolatiewaarde of inbraakwering.

Lamellendaken

Corradi's Bioclimatics zijn buitenconstructies van aluminium en lamellen die u per afstandsbediening kunt bedienen. Aan de hand van de oriëntatie van de lamellen kunt u de hoeveelheid licht en ventilatie in de ruimte eronder aanpassen en zo een natuurlijk en persoonlijk microklimaat creëren in ieder seizoen. Een ideale oplossing voor wie in alle vrijheid wil genieten van het buitenleven. De lamellendaken van Corradi hebben een tijdloze stijl en combineren design en gebruiksgemak moeiteloos tot een elegante mix van functionaliteit en schoonheid.